Hoofdmenu

Word ook sponsor

Het goede doel

Corry Bruijst!

Maak tegen kanker een vuist!

Ren, loop of doneer

Voor een plek met een huiselijke sfeer

 

Sinds begin 2009 is kanker in Nederland doodsoorzaak nr. 1. Bijna iedereen krijgt in zijn directe omgeving te maken met deze onvoorspelbare en vaak ongrijpbare ziekte. Eén van de behandelmogelijkheden is chemotherapie. Dit is een behandelvorm waarbij medicijnen (cytostatica) worden toegediend waardoor de kankercellen worden gedood of hun groei wordt geremd. Een wijze waarop deze medicijnen kunnen worden toegediend is per infuus. Hiervoor behoeft de patiënt niet te worden opgenomen maar kan hij/zij op een afdeling dagbehandeling oncologie behandeld worden.

 

In de regio Nijmegen is het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) al ruim 150 jaar een gerenommeerd algemeen ziekenhuis waar alle medische en verpleegkundige specialismen te vinden zijn. Dit geldt zeker ook voor de zorg aan kankerpatiënten. Op het gebied van dagbehandeling en preoperatieve screening staan zij landelijk gezien boven aan de kwaliteitslijst.
Op de polikliniek/dagbehandeling oncologie van het CWZ is op 21 september 2011 een geheel vernieuwde afdeling dagbehandeling chemotherapie (B09) officieel geopend.

 

De Stichting Corry Bruijst heeft met het loopevenement "Raamrun 2010", dat op 6 juni 2010 plaatsvond, geld ingezameld om het CWZ in staat te stellen deze afdeling aan te kleden naar de wensen van de patiënten en medewerkers. Met een fraai keukenblok, 2 mooie stamtafels met comfortabele stoelen en een warm servies is een huiselijke sfeer gecreëerd voor chemopatiënten in de dagbehandelingsruimte. Precies zoals Corry dit voor ogen had…

 

De Stichting houdt het gedachtengoed van Corry in stand en blijft in overleg met het CWZ naar mogelijkheden zoeken om deze afdeling te ondersteunen in het creëren van een "thuisgevoel" voor lotgenoten van Corry tijdens hun verblijf op deze afdeling. Zo onderhoudt de Stichting momenteel een bloemenabonnement, waarbij er door een plaatselijke bloemist periodiek bloemstukken bezorgd worden.

 

Ook de opbrengst van de Raamrun 2013 t/m 2016  is ten goede gekomen aan de zorg en het welzijn van de patiënten die op deze afdeling moeten verblijven. Met de opbrengst is een abonnement afgesloten met bloemenzaak "Decora" in Nijmegen, waardoor 2-wekelijks 2 bossen bloemen op de afdeling geplaatst worden.

 

De Stichting staat in contact met de afdeling B09 van het CWZ en zal naar gelang de behoeftes en wensen van het personeel en de patiënten zo steeds proberen een bijdrage te leveren aan zaken waarbij zij zich naar omstandigheden prettig en ontspannen bij zouden kunnen voelen.


Copyright © 2014. All Rights Reserved.